Vanderhaeghe zorgde voor opschudding tijdens de rust tegen Club Brugge

Vanderhaeghe zorgde voor opschudding tijdens de rust tegen Club Brugge
Zondag 20 mei 2018 - 22:22   I  

AA Gent heeft de vierde plek in het eindklassement veilig weten te stellen door een 0-1 overwinning op het veld van Club Brugge. Yves Vanderhaeghe kan zo wat opgeluchter ademhalen na een periode vol geruchten en druk bij de club, want Europees voetbal was een must.

Toch had Vanderhaeghe zich even vergist tijdens de rust en zorgde voor opschudding bij AA Gent. “Ik zei dat het 2-0 was voor Anderlecht – ik had het verkeerd begrepen. (flauw lachje) Al snel herpakte ik me en liet ik weten dat Genk 0-2 leidde. Van een schokeffect gesproken. (lacht opnieuw) Gigot zei dat hij even iets aan zijn tikker kreeg.”

Vanderhaeghe is tevreden na de match tegen Club Brugge. “Misschien zorgde die bijkomende week vakantie, omdat we nu geen barrageduel moeten spelen, voor extra motivatie. (denkt) Ik vond ons tactisch echt heel sterk”, aldus Vanderhaeghe na afloop.

“Ik ben heel fier op mijn groep. We kunnen met opgegeven hoofd het seizoen afsluiten. (glundert) We hebben iets onmogelijks gerealiseerd. Of dit straffer is dan het Europees ticket dat ik vorig seizoen met KV Oostende haalde? Ja, dat vind ik wel. Als je ziet van waar AA Gent komt. Wellicht daarom dat de ontlading zo groot is.”

Poll: AA Gent heeft dat Europees plekje verdiend?

TAGS  I  Vanderhaeghe  I  AA Gent

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024