Grote kuis bij Anderlecht: 'Enkel deze 4 basisspelers blijven'

Grote kuis bij Anderlecht: 'Enkel deze 4 basisspelers blijven'
Dinsdag 22 mei 2018 - 07:55   I  

RSC Anderlecht beleefde een moeilijk seizoen, dat het afgelopen zondag op de derde plaats afsloot. Volgend jaar moet en zal het beter zijn en daarom maken voorzitter Marc Coucke en sportief manager Luc Devroe werk van inkomende transfers. Het is nu al zeker: paars-wit gaat veel transfers doen en de groep van Hein Vanhaezebrouck zal er aan de start van volgend seizoen hélemaal anders uitzien.

"Over één ding is iedereen het eens: Anderlecht heeft vers bloed nodig. Wij verwachten minstens tien nieuwe spelers", schrijft Het Nieuwsblad. "Alleen krijgen veel mensen momenteel de indruk - zeker nu de kans op de CL-miljoenen weg is - dat paars-wit straks vaste waarden als Trebel, Den­doncker, Kara, Teodorczyk... zal verkopen en (vooral) zal vervangen door jonge talenten. Zo is er een akkoord met Rode Ster over de 19-jarige linksbuiten Luka Adzic, Kristal Abazaj is een 21-jarige Albanees die komt, terwijl Cobbaut als belofte-international werd weggeplukt bij Mechelen."

"Maar met kids word je geen kampioen. De supporters hunkeren naar een grote naam. Naar minstens één speler met wie Coucke zijn slagkracht en ambities bewijst. Zo niet, zal Van­haezebrouck volgend jaar weer moeten rekenen op jonkies. Hein zelf wil alvast aanwinsten met veel volume die geschikt zijn voor zijn tactiek met drie verdedigers. Daarom mogen types zoals Chipciu, Obradovic en Spajic, die beter fungeerden in het defensieve Weiler-systeem, van hem gerust vertrekken."

Kums, Najar, Sels en Saief mogen blijven

En dus zal de huidige kern van Anderlecht een grondige transformatie ondergaan. "Van de huidige basisploeg lijken namelijk alleen Kums, Najar én Sels en ­Saief - als ze overgenomen worden van hun moederclubs - zekerheden voor volgend seizoen", weet de krant. "Maar om mee te doen voor de prijzen, is meer nodig dan de huidige transfers. Hein Vanhaezebrouck wil niet weer ontgoocheld achterblijven, want als het niet draait, zal hij de eerste wind vangen. Al mag ook Coucke het niet dromen dat zijn paradepaardje volgend jaar traag uit de startblokken schiet. Ja, Anderlecht zal een extreme make-over ondergaan. Wij zijn benieuwd of iedereen blij zal zijn met het resultaat."

Poll: Moet er met de grove borstel door de kleedkamer gegaan worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Vanhaezebrouck  I  Coucke  I  Devroe

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024