Stef Wijnants: "Dit is de échte reden waarom Nainggolan er niet bij is"

Stef Wijnants:
Dinsdag 22 mei 2018 - 10:15   I  

De niet-selectie van Radja Nainggolan sloeg in als een bom. Roberto Martinez nam 'Il Ninja' zelfs niet op in zijn voorlopige WK-selectie die 28 spelers telt. Volgens de bondscoach is Nainggolan er niet bij omwille van tactische redenen, maar volgens analist Stef Wijnants is dat larie en apekool. Hij gelooft geen snars van Martinez' uitleg.

“Enerzijds is het vreemd dat Martinez een speler van het niveau van Nainggolan niet meeneemt naar het WK", steekt Wijnants in Het Belang van Limburg van wal. "Maar Martinez zal beoordeeld worden op de resultaten in Rusland, dus moet hij beslissingen nemen waar hij zelf achter staat. De bondscoach zegt dat Radja thuis blijft omdat hij hem als nummer tien ziet. In dat geval houdt het steek, want met De Bruyne hebben we zowat de beste nummer tien van de wereld."

"Maar Martinez geeft de echte reden niet", benadrukt Wijnants. "De Catalaan heeft het niet voor het gedrag van Nainggolan en Rusland wordt een soort strafkamp. Als Radja niet speelt en er voor hommeles zou zorgen, zou hij de rest van de groep kunnen aansteken. Die miserie wil Martinez vermijden en dat is de echte reden", weet de Sporza-man.

"Hopelijk blijven fans niet over Nainggolan bezig"

Toch hoopt Wijnants dat de storm rond Nainggolan snel gaat liggen en dat de supporters straks als één man achter de nationale ploeg gaan staan. "Ik ben er van overtuigd dat Nainggolan niet de man is die ons aan de wereldtitel zou helpen. Hopelijk morren de fans even, maar blijven ze niet over Nainggolan bezig. De Rode Duivels hebben hun steun nodig.”

Poll: Kunnen de Rode Duivels wereldkampioen worden zonder Nainggolan?

TAGS  I  Wijnants  I  Nainggolan  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Roma

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024