'De voetbalbond maakte een kapitale fout met Roberto Martinez'

'De voetbalbond maakte een kapitale fout met Roberto Martinez'
Dinsdag 22 mei 2018 - 11:20   I  

Gisteren (eigenlijk zondagavond al) zette Roberto Martinez het hele land in rep en roer. Hij neemt Radja Nainggolan niet mee naar Rusland en stelt met die beslissing ongeveer 90% van de Belgische bevolking (of toch het deel dat voetbalminnend is) teleur.

Wie hij niet teleurstelt is de Belgische voetbalbond. Die waren zo tevreden van zijn werk dat ze vorige week zijn contract nog verlengd hebben tot 2020. Een blijk van vertrouwen, iets waar Radja Nainggolan al zijn hele internationale carrière van kan dromen.

Volgens François Colin was dat geen slimme beslissing van de bond. Dat schrijft hij op De Witte Duivel. "Het maakt ook duidelijk hoe onverstandig de bond was om het contract van de coach nu al met twee jaar te verlengen. Voor de spelers maakt het geen zak uit wie er bij de volgende campagne bondscoach is en als het in Rusland tegenvalt, moet Martinez nog twee jaar betaald worden. Arme clubs", aldus Colin.

"De lat ligt hoog"

Colin ziet ook hoe moeilijk Martinez het zichzelf gemaakt heeft. Hij zal genadeloos afgerekend worden door het publiek als hij niet de gewenste resultaten boekt. "Martinez heeft meteen de lat zeer hoog gelegd voor zichzelf. Hij moet nu minstens de halve finale halen of negentig procent van de Belgen zullen roepen dat Nainggolan er had moeten bij zijn. Ik raad hem ook aan oordopjes aan te schaffen voor de vriendschappelijke interlands van de komende weken tegen Portugal, Egypte en Costa Rica. Zodra het even niet loopt, schreeuwt de hele Heizel om Radja."

Poll: Heeft de bond zijn contract te snel verlengd?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Nainggolan  I  WK

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024