Sterkhouder AA Gent dropt bom: "Ik weet nog niet of ik blijf"

Sterkhouder AA Gent dropt bom:
Dinsdag 22 mei 2018 - 11:50   I  

AA Gent kon het seizoen dan toch nog in schoonheid afsluiten met een overwinning op het veld van landskampioen Club Brugge. Opvallend: AA Gent haalde 12/12 tegen Anderlecht en Club Brugge in play-off 1. Het werd uiteindelijk vierde en mag volgend seizoen Europa in.

Het is wel nog niet zeker of dat met of zonder Yuya Kubo wordt. De Japanner werd topschutter van AA Gent dit seizoen en Vanderhaeghe speelde hem op het einde ook uit als nummer 9. Een positie die hij in Japan al bekleedde en nu keert hij terug naar zijn roots.

"Eigenlijk is dit een terugkeer naar mijn roots", zegt Kubo in Het Laatste Nieuws. "In Japan speelde ik als nummer negen. Sinds mijn overstap naar Europa, voetbalde ik de voorbije weken voor het eerst weer terug op die positie. (lacht) Maar ik denk dat je kon zien dat ik het niet verleerd heb."

"Ik weet nog niet of ik blijf"

De topschutter is wel nog niet zeker of hij ook volgend seizoen voor Gent zal voetballen. Hij zal de komende weken zijn opties bekijken. Hij gaat wel niet mee naar het WK, want net zoals Morioka zit hij niet in de selectie. Dus in Rusland kan hij zich alvast niet in de kijker spelen. "Of ik blijft? Dat weet ik nog niet", zegt hij. "Ik houd van deze ploeg, ik wil ook graag Europa in. Maar we zien wel." 

Poll: Moet Gent Kubo overtuigen?

TAGS  I  AA Gent  I  Kubo

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024