Venanzi legt vinger op pijnlijke wonde: "Daarom moest Sa Pinto vertrekken"

Venanzi legt vinger op pijnlijke wonde:
Woensdag 23 mei 2018 - 11:40   I  

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook zeker: Michel Preud'homme wordt de nieuwe trainer van Standard. Dat bevestigt Bruno Venanzi, de voorzitter van de Luikse club. Venanzi had al een tijdje een akkoord met Preud'homme en maakt dat nu het seizoen voorbij is ook wereldkundig.

Dat wil wel zeggen dat Standard afscheid neemt van Sa Pinto. De Portugese trainer van Standard heeft er een vreemd parcours opzitten, want een heel seizoen lang joeg hij zich eigenlijk iedereen tegen het harnas, maar dat maakte van hem wel een held in Sclessin.

Toch had Venanzi al een tijdje geen vertrouwen meer in Sa Pinto. Volgens hem was Sa Pinto niet de juiste man om Standard structureel te verbeteren. "Ricardo heeft heel goed werk geleverd", aldus Venanzi in Het Laatste Nieuws. "Mijn respect daarvoor. Mais Ricardo ne construit pas - hij is, vind ik, niet de juiste man om Standard als club te ontwikkelen."

Niet de gemakkelijkste persoon

Dat Sa Pinto niet de gemakkelijkste persoon was om mee samen te werken maakt Het Laatste Nieuws vandaag duidelijk door enkele anekdotes. 'Zo wilde Sá Pinto al na één week in Luik niet meer samenwerken met teammanager Benjamin Nicaise. Tijdens de winterstage in Marbella was hij bij momenten onmogelijk om mee samen te leven - met name zijn gedrag tijdens de oefenwedstrijd tegen Düsseldorf was stuitend.'

Poll: Is zijn vertrek een goede zaak voor Standard?

TAGS  I  Standard  I  Sa Pinto

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022