Standard en Club Brugge hebben akkoord: 'Dit bedrag kost Preud'homme'

Standard en Club Brugge hebben akkoord: 'Dit bedrag kost Preud'homme'
Woensdag 23 mei 2018 - 19:22   I  

Het staat nu ook effectief vast: Michel Preud'homme wordt de nieuwe trainer van Standard. De Luikenaar volgt de vertrokken Ricardo Sa Pinto op en zit volgend seizoen opnieuw op de bank bij de club van zijn hart. Ondertussen zou Standard ook een akkoord hebben met Club Brugge, waar Preud'homme tot nader order nog steeds onder contract ligt.

Preud'homme vertrok reeds vorige zomer bij Club Brugge, maar bleef er al die tijd onder contract liggen. Voorzitter Bart Verhaeghe maakte een afspraak met Preud'homme dat die dit seizoen niet rechtstreeks naar een concurrent van Club mocht trekken. MPH respecteerde de wens van Verhaeghe, alsook afkoopclausule van 1 miljoen euro in zijn contract.

Tijdens de voorbije weken was er veel discussie over hoeveel de afkoopsom in het contract van de trainer nu precies bedraagt. Tijdens de onderhandelingen over Alexander Scholz, zou Club toegezegd hebben om de afkoopsom in het contract van Preud'homme te verlagen tot 500.000 euro, om op die manier het aanslepende dossier van Scholz te deblokkeren. Iets wat nadien werd tegensgesproken door sommige media, die bleven volhouden dat iédere geïnteresseerde club 1 miljoen moet ophoesten voor Preud'homme. Ook Standard.

Volgens Sport/Voetbalmagazine hoeft Standard straks toch maar 500.000 euro op te hoesten om Preud'homme naar Sclessin te halen. "De contacten met MPH dateren niet van gisteren. Al bij de transfer van Alexander Scholz in januari bedong de Luikse club dat het een half miljoen euro minder zou vragen voor de Deen als Preud’homme naar Luik zou gaan, de clausule die Club wilde van de club die Preud’homme zou binnenhalen, maar die aan Standard in ruil voor Scholz kwijtgescholden werd."

Poll: Hoeveel moet Club Brugge vragen voor Preud'homme?

TAGS  I  Preud'homme  I  Standard  I  Club Brugge  I  Venanzi  I  Sa Pinto

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022