Vanhaezebrouck komt met opmerkelijke mededeling over Mbark Boussoufa

Vanhaezebrouck komt met opmerkelijke mededeling over Mbark Boussoufa
Zaterdag 26 mei 2018 - 20:50   I  

Vanhaezebrouck werd God in Gent door de Oost-Vlamingen een eerste titel te bezorgen. Dat zullen ze daar nooit vergeten. Toch had Vanhaezebrouck nog beter kunnen doen als bepaalde zaken wat beter waren uitgedraaid.

Zo haalde AA Gent Boussoufa terug, maar dat werd geen succes. Als Gent dat niet had gedaan, dan was een nieuwe titel ook mogelijk geweest. Dat zegt Vanhaezebrouck in gesprek met Het Laatste Nieuws. Al had dat niets met de kwaliteiten van Boussoufa te maken.

"Het probleem was niet Boussoufa - ik denk niet dat ik in die twintig jaar een speler heb gehad met meer kwaliteiten dan Bous. En ik kon voorzitter De Witte éigenlijk wel volgen, als hij iemand erbij wilde omdat we iets te nauw zaten met onze kern. Dat is trouwens ook gebleken - naar het einde toe vielen we zonder benzine. Alleen, moet je op dat moment iemand als Mbark Boussoufa halen? Ik herinner mij dat hij naar Gent kwam op 31 januari, en op 3 februari moesten we voor de beker naar Brugge en op 7 februari voor de competitie. Twee keer verloren we met 1-0. In één van die matchen hadden we 75% balbezit. Maar 't was niet meer hetzelfde - je voélde dat. Er was twijfel geslopen in de groep, door de komst van Bous. Spelers vreesden voor hun plek. De kleedkamer was niet gewend om om te gaan met spelers van die allure", aldus Vanhaezebrouck.

Poll: Is Boussoufa de beste speler die AA Gent ooit heeft gehad?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Boussoufa

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024