Genk nekt mak Zulte Waregem en pakt het laatste Europese ticket

Genk nekt mak Zulte Waregem en pakt het laatste Europese ticket
Zondag 27 mei 2018 - 19:51   I  

KRC Genk heeft het allerlaatste Europese ticket in de wacht weten te slepen. Het won in eigen huis met 2-0 van een mak Zulte Waregem, dat na de midweekwedstrijd tegen Sporting Lokeren met lood in de benen leek te spelen.

Halverwege had Genk zijn schaapjes al op het droge. Na een goed kwartier spelen verraste Leandro Trossard de defensie van Zulte Waregem met een geniale ingeving. Hij legde het leer panklaar voor Ally Samata, die de bal op zijn beurt in het lege doel duwde: 1-0.

Tien minuten later wist Jere Uronen zich goed door te zetten op links. De vleugelback geraakte in de grote rechthoek, wurmde zich voorbij alles en iedereen en verschalkte uiteindelijk ook nog Sammy Bossut. Een droge 2-0 aan de rust was het gevolg.

Zulte Waregem, dat met lood in de benen leek te spelen na de play-off 2-finale tegen Lokeren van eerder deze week, kon ook na rust geen vuist maken. Genk liet meer dan eens na om zijn voorsprong uit te diepen - Trossard én Pozuelo raakten nog de lat. Het bleef bij 2-0 en zo heeft Genk het allerlaatste Europese ticket beet.

Poll: Is Genk de verdiende winnaar?

TAGS  I  RC Genk  I  Zulte Waregem

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024