Dit is de reden waarom Leko Mats Rits zó graag naar Club Brugge wil halen

Dit is de reden waarom Leko Mats Rits zó graag naar Club Brugge wil halen
Maandag 28 mei 2018 - 20:44   I  

CEO Vincent Mannaert is terug uit vakantie en Club Brugge gaat stilaan écht werk beginnen te maken van zijn inkomende transfers. Mats Rits wordt in principe de eerste aanwinst van de kersverse kampioen, maar waarom zijn ze in het Jan Breydelstadion zo tuk op de middenvelder van KV Mechelen?

De reden waarom Ivan Leko de 24-jarige Rits er zó graag bij wil, is vrij simpel. De Kroatische oefenmeester van blauw-zwart ziet in Rits een ideale stand-in voor zijn topspelers Hans Vanaken en Ruud Vormer. Beide heren speelden dit seizoen zowat iedere wedstrijd, maar volgend seizoen zal dat niet evident zijn. Club Brugge speelt niet alleen in de competitie en de beker, maar moet ook minstens zes wedstrijden in de Champions League afwerken. En dan is een brede kern met goede back-ups geen overbodige luxe.

Door de opeenstapeling van wedstrijden zal Rits hoe dan ook in actie komen. En als hij niet onmiddellijk basisspeler is, kan hij in de speelminuten die hij krijgt nog altijd trachten van een basisplaats af te dwingen. Dat de middenvelder polyvalent is en zowel op de posities 10 en 8 uit de voeten kan, is uiteraard iets wat handig is meegenomen.

Belgische vervanger van Clasie

En dan is er nog het feit dat Rits een in België opgeleide speler is. Ook dat maakt van hem een interessante speler. Tot slot ziet Leko in Rits ook een vervanger voor Jordy Clasie, wiens uitleenbeurt wellicht geen vervolg zal krijgen. Als alles volgens plan verloopt, rondt Club Brugge eerstdaags de transfer van Rits af. Hij zou 2 miljoen euro, plus bonussen, kosten en zijn krabbel zetten onder een overeenkomst voor de volgende vier seizoenen.

Poll: Is Rits een aanwinst voor Club Brugge?

TAGS  I  Rits  I  Club Brugge  I  KV Mechelen  I  Leko

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024