Deze Belgische topclub ligt in polepositie om Dimata binnen te halen

Deze Belgische topclub ligt in polepositie om Dimata binnen te halen
Woensdag 06 juni 2018 - 15:45   I  

Landry Dimata slaagde er tijdens het voorbije seizoen niet om potten te breken bij VfL Wolfsburg. De 20-jarige spits wist zich niet door te zetten in Duitsland en kwam zelfs niet één keer tot scoren in de Bundesliga. Ondanks een teleurstellend seizoen staan heel wat ploegen in de rij om Dimata binnen te halen.

AA Gent

Zowat iedere Belgische topclub denkt dezer dagen wel aan Dimata. Bij AA Gent beschikken ze met Yves Vanderhaeghe over de trainer die Dimata wist te lanceren op het hoogste niveau. Wees maar zeker dat Vanderhaeghe de naam van de spits als doorspeelde aan voorzitter Ivan De Witte en Michel Louwagie.

Club Brugge

Club Brugge, dat straks bij de loting van de Champions League sowieso in de potten zit, heeft eveneens een oogje op Dimata. De Belgische landskampioen ziet in de gewezen aanvalsleider van KV Oostende een uitstekende aanvulling voor de huidige voorlinie. Al zal de concurrentie niet mals zijn voor Dimata, want in het Jan Breydelstadion lopen momenteel ook nog spelers als Jelle Vossen, Wesley Moraes, Emmanuel Dennis én Abdoulay Diaby rond.

Anderlecht

En dan is er nog Anderlecht. De enige Belgische topclub die momenteel in polepositie ligt om Dimata binnen te halen. Marc Coucke en Luc Devroe hebben er nooit een geheim van gemaakt dat, indiens de kans zich zou voordoen, ze vol voor Dimata zouden gaan. Devroe plukte de spits destijds weg bij Standard en heeft hem nog steeds hoog zitten. Nu Wolfsburg bereid is om Dimata - op huurbasis? - te laten gaan, is de kans groot dat onze landgenoot straks in het Constant Vanden Stockstadion terechtkomt.

Poll: Bij welke club speelt Dimata volgend seizoen?

TAGS  I  Dimata  I  Coucke  I  Wolfsburg  I  KV Oostende  I  Anderlecht  I  Standard  I  AA Gent  I  Club Brugge

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024