DONE DEAL: Anderlecht ziet doelwit naar Benfica vertrekken

DONE DEAL: Anderlecht ziet doelwit naar Benfica vertrekken
Donderdag 07 juni 2018 - 11:30   I  

Anderlecht kende een teleurstellend seizoen en eindigde pas op de derde plaats. Voor komend seizoen is het echter ambitieus en wil het enkele topspelers aantrekken. Één daarvan was Facundo Ferreyra van Shakhtar Donetsk. De Argentijn trekt echter naar het Portugese Benfica Lissabon.

De 27-jarige Ferreyra was afgelopen topschutter van landskampioen Shakhtar Donetsk en de Oekraïense competitie. Anderlecht zag in de Argentijn dan ook een topaankoop en een haalbare kaart door zijn aflopende contract. Het werd echter al snel duidelijk dat de looneisen van de goaltjes niet mals waren.

Ferreyra speelde al sinds 2013 bij Shakhtar maar zal nu het mooie weer gaan maken bij Benfica. De aanvaller heeft een contract voor vier jaar getekend in de Portugese hoofdstad en zal een slordige 2,2 miljoen euro per jaar opstrijken. Daarbovenop krijgt Ferreyra een tekenbonus van 4 miljoen euro.7

Grote club

“Dit is echt een grote club, ik ben blij om hier te zijn. Ik volg Benfica sinds ik klein ben, want hier hebben veel Argentijnse voetballers gespeeld. Het is een droom om hier nu zelf te spelen. Deze club is erg vermaard in Argentinië: Ángel Di María speelde hier, Pablo Aimar, Pablo Saviola…”, laat Ferreyra weten tegenover BTV.

Poll: Was Ferreyra een haalbare kaart voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ferreyra  I  Shakhtar  I  Benfica

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024