Club Brugge betaalt flinke transfersom plus bonussen voor Groeneveld

Club Brugge betaalt flinke transfersom plus bonussen voor Groeneveld
Donderdag 07 juni 2018 - 20:45   I  

Club Brugge heeft vandaag uit het niets de transfer van Arnaut Groeneveld wereldkundig gemaakt. Blauw-zwart heeft zo plots een nieuwe talentvolle winger binnen de rangen. Groeneveld komt over van het Nederlandse NEC en tekent een contract voor vier seizoen op Jan Breydel.

Op de officiële website van NEC geeft technisch directeur Remco Oversier ook meer uitleg over het transferbedrag dat Club Brugge op tafel legt. “Met de transfer van Arnaut naar Club Brugge hebben we naast een flinke transfersom ook een goede bonusconstructie en doorverkoop bedongen, waardoor dit ook op de lange termijn een uitstekende deal is voor de club. Wij wensen Arnaut heel veel succes bij Club Brugge en danken hem voor zijn inzet voor N.E.C.”

Ook was er veel interesse voor de buitenspeler. “De afgelopen periode was er vanuit binnen- en buitenland interesse voor Arnaut, die zich het afgelopen jaar geweldig heeft ontwikkeld bij N.E.C.. Voor Arnaut is dit een mooie vervolgstap in zijn carrière en we zijn uiteraard hartstikke trots op het feit dat hij vanuit ons de stap maakt naar een absolute topclub in België. Dit is een groot compliment voor onze staf, die Arnaut zijn kwaliteiten verder hebben ontwikkeld, maar ook zeker voor onze scouting, die hem in 2016 naar de club hebben gehaald.”

De Nederlandse jeugdinternational maakte in april 2016 de overstap van Jong PSV naar NEC. En meteen maakte de 21-jarige buitenspeler indruk in het eerste elftal van de Jupiler League-club. In 46 wedstrijden scoorde Groeneveld veertien keer en gaf het daarbovenop ook nog eens zeventien assists.

Poll: Is dit een goede versterking voor komend seizoen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Groeneveld  I  NEC

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024