'Deze 5(!) Rode Duivels moeten zich zorgen maken na belabberde prestatie'

'Deze 5(!) Rode Duivels moeten zich zorgen maken na belabberde prestatie'
Maandag 18 juni 2018 - 19:50   I  

De Rode Duivels zijn goed aan het WK begonnen. België was geen pletwals tegen Panama, maar op basis van de kwaliteit namen de Belgen toch afstand van de stugge Panamezen. In de tweede helft gebeurde dat zelfs relatief eenvoudig, waardoor de fans toch tevreden kunnen terugblikken. Een eerste wedstrijd is nooit gemakkelijk en als je die openingswedstrijd met 3-0 kan winnen, dan mag je tevreden zijn.

Al was Het Laatste Nieuws wel érg scherp voor de Rode Duivels na de wedstrijd tegen Panama. De krant gaf maar liefst vijf Rode Duivels een '5'. Dat is in België tot op heden nog altijd 'flirten met een buis'. Een bijzonder strenge conclusie dus, al had de krant daar ook zijn redenen voor.

De vijf spelers die maar een vijf kregen zijn: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Yannick Carrasco, Thomas Meunier en Eden Hazard. De krant vond Alderweireld "aarzelend en vooral slordig in het uitvoetballen", terwijl Vertonghen "zijn verantwoordelijkheid schuwde in de opbouw".

Zwakke flanken, bleke Hazard

Hazard schitterde nog in de voorbereiding, maar was vandaag wel ietsje minder goed. "Stelde teleur. Misschien omdat we allemaal – fans, waarnemers en ploegmaats – zoveel van hem verwachten op dit WK. Flitste sporadisch eens, maar te weinig."

Ook Meunier en Carrasco waren volgens HLN niet goed genoeg. Carrasco "had moeten scoren en toonde ook zijn kwetsbaarheid, door één keer zijn mannetje te vergeten". Vooral over Meunier maakt de krant zich zorgen, want hij "moet zijn niveau dringend opkrikken".

Poll: Is dit een veel te strenge beoordeling?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024