‘Rode Duivels willen deze tegenstander absoluut vermijden op het WK’

‘Rode Duivels willen deze tegenstander absoluut vermijden op het WK’
Maandag 25 juni 2018 - 12:00   I  

De Rode Duivels zijn geplaatst voor de volgende ronde van het wereldkampioenschap in Rusland. Na een 6 op 6 moet België nu uitkijken welke tegenstander ze tegenkomen in de volgende ronde. Colombia, Senegal en Japan zijn de mogelijke opponenten. Polen is al uitgeschakeld.

De Poolse nationale ploeg ging roemloos ten onder tegen Colombia dat op stoom begint te komen. In de eerste wedstrijd kreeg het een vroege rode kaart tegen Japan en kon daar nooit echt van herstellen. Op volle kracht lijkt het Zuid-Amerikaans land een tegenstander om serieus rekening mee te houden. Vooral sterspeler James Rodriguez was weergaloos tegen Polen.

“Plots liep het aanvalsspel van de Colombianen een stuk soepeler, ook met de steun van de al even technisch bedreven Quintero en Cuadrado. Dat de hele ploeg technisch sterk is, wisten we, maar nu stak er ook een structuur in”, vindt journalist Frank Buyse van De Standaard.Colombia is wel nog niet zeker van de kwalificatie, dat wordt donderdag nog een klapper tegen Senegal. Maar als de Rode Duivels mogen kiezen: liefst geen Colombia in de 1/8ste finales.”

Poll: Is Colombia de moeilijkste tegenstander voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez  I  Colombia

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024