Kritiek op VAR neemt toe: "Afschaffen, voor de toekomst van het voetbal"

Kritiek op VAR neemt toe:
Woensdag 27 juni 2018 - 11:40   I  

De wereld maakt kennis met de VAR en de kritiek die volgt is bijzonder hard. Niet iedereen lijkt overtuigd van het systeem en op het WK heeft de VAR gewoon niet goed gewerkt. Er lijkt een totale willekeur op te treden en dan is het logisch dan sommige landen zich benadeeld gaan voelen.

De VAR is net in het leven geroepen om de sport eerlijker te maken, maar daarvan is voorlopig nog niets te merken. Een strafschop die door de VAR wordt toegekend in de ene wedstrijd, wordt totaal genegeerd in de andere. Het is duidelijk dat het systeem nog niet helemaal op punt staat.

Dave Kidd, Chef Voetbal van The Sun, haalt dan ook genadeloos uit naar de VAR en vindt zelfs dat het systeem in de vuilbak moet. "Je hoeft de VAR niet te bewerken of te verlengen. Dump de VAR gewoon en geef ons het spelletje terug. Mij maakt het zelfs niet uit of de scheidsrechter alle beslissingen juist heeft. Hoe meer hij er juist heeft, hoe beter natuurlijk. En de goede refs hebben het vaak bij het rechte eind. Nee ultieme rechtvaardigheid is niet belangrijk in mijn ogen. Wat wel belangrijk is, is de schoonheid van het spelletje. Want dat blijft het wel degelijk, een spel. Maar wel het mooiste spel ter wereld. Ik wil niet dat iemand voor een schermpje zegt dat het een centimeter buitenspel is. Ik wil dat de heren op het veld de juiste beslissing proberen nemen en dan spelen we gewoon verder. Dus het is nog niet te laat om in te grijpen. Samen kunnen we voetbal plezant houden", aldus Kidd via The Sun.

Poll: Moet het systeem de vuilbak in?

TAGS  I  VAR  I  WK

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024