Joos blijft kritisch voor Rode Duivels: "Dit wisten we toch al jaren?"

Joos blijft kritisch voor Rode Duivels:
Woensdag 27 juni 2018 - 23:00   I  

De Rode Duivels hebben met het grootste gemak 6/6 gehaald tegen Panama en Tunesië. Twee tegenstanders waar je op papier eigenlijk niet tegen mag verliezen. Dat weet ook Filip Joos, die net daarom de verwachtingen wat probeert te temperen.

Morgen wacht Engeland en dat moet eigenlijk de eerste echte test worden. Toch lijkt het een wedstrijd die de Belgen liever verliezen, want dan treffen de Rode Duivels pas later in het tornooi de echt sterke tegenstanders. Maar dat kan volgens Filip Joos net een nadeel zijn, want die andere ploegen hebben wel al moeten knokken, terwijl de Belgen dat niet moesten doen.

"Het is jammer, want de Rode Duivels hebben eigenlijk drie oefenwedstrijden gespeeld. Het zou goed geweest zijn dat je nu eens tegen een tegenstander van formaat speelt, want het zou kunnen dat je binnenkort verschiet van het niveau. Daar kunnen de Rode Duivels niet aan doen, maar je voelt overal die enorme spanning. Als je dat nooit hebt meegemaakt, dan wordt het moeilijk. Dat ze dit konden, dat wisten we toch al jaren? Dat kunnen we geweldig, wervelen tegen kneusjes. Er zijn heel weinig landen dat dit kunnen, maar daarom ben je nog geen topfavoriet. Ik wil eerst een bewijs zien tegen een goed land en dat krijgen we niet tegen Engeland. En dat is jammer", aldus Joos.

Poll: Is dit een nadeel voor de Rode Duivels dat ze nog geen échte test hebben gehad?

TAGS  I  Joos  I  Rode Duivels  I  WK

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024