Courtois reageert op uitlatingen van ongelukkige Mignolet

Courtois reageert op uitlatingen van ongelukkige Mignolet
Vrijdag 29 juni 2018 - 16:35   I  

Roberto Martinez wisselde tegen Engeland zomaar eventjes negen basisspelers, maar doelman Thibaut Courtois behield zijn plaats in het elftal. Dik tegen de zin van Simon Mignolet, want de Liverpool-keeper had gehoopt om op dit WK eens tussen de palen te staan. Mignolet uitte zijn ongenoegen en ondertussen reageerde Courtois op de uitlatingen van zijn doublure.

"Ik kan de ontgoocheling van Mignolet begrijpen. Maar Engeland heeft zijn keeper ook niet gewisseld. Dat is een keuze van de trainer", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Courtois. "Als je als keeper in de flow zit, is het goed om het vertrouwen te krijgen om te blijven staan. Ik heb het liever ook zo. Maar ze hebben me niets gevraagd. Ze hebben gezegd: als je jezelf goed voelt, zal je spelen."

Ondanks het feit dat Mignolet duidelijk liet verstaan dat hij niet tevreden is met de keuze van Martinez om Courtois te laten staan, is er geen probleem tussen de twee doelmannen. "De sfeer onder de keepers is goed", benadrukt Courtois. "We gaan wel eens samen golfen en dan wordt er veel gelachen. Zeker als er eens een slechte slag tussen zit."

"Ik voel me goed"

De uitlatingen van Mignolet zullen niet blijven hangen. Courtois focust zich enkel en alleen op de eerstvolgende match. "Ik voel me goed. Ik was belangrijk tegen Panama. Gisteren tegen Engeland was ik ook belangrijk om de ballen in de rug van de verdediging op te vangen. Dat is iets wat de mensen niet altijd zien."

Poll: Had Mignolet moeten spelen tegen Engeland?

TAGS  I  Mignolet  I  Courtois  I  Rode Duivels  I  Martinez

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024