Chelsea biedt op Alisson, Courtois spreekt over verhuis naar Real Madrid

Chelsea biedt op Alisson, Courtois spreekt over verhuis naar Real Madrid
Vrijdag 29 juni 2018 - 20:30   I  

Alisson Becker (25) is zonder twijfel dé ‘rising star’ onder de doelmannen. De Braziliaan staat momenteel nog onder contract bij de Italiaanse topclub AS Roma, maar daar lijkt na afloop van het wereldkampioenschap in Rusland sowieso verandering in te komen.

Alisson is ‘hot’ op de transfermarkt. Al sedert het einde van het voorbije clubseizoen wordt de Braziliaanse doelwachter genoemd bij tal van Europese grootmachten. Liverpool, dat zijn keepersprobleem wil oplossen, was één van de eerste gegadigden.

Niet Real, niet Liverpool, maar wél Chelsea?

Niet veel later besliste ook Real Madrid zich in de strijd om de gewilde goalie te mengen. Bij De Koninklijke zijn ze van plan om Keylor Navas te bedanken voor bewezen diensten en een nieuwe doelman te halen. Alisson past perfect in het gezochte profiel, maar volgens de laatste geruchten is de Braziliaan op weg naar de Premier League.

Volgens Marca is het Chelsea dat momenteel in polepositie ligt om Alisson binnen te halen. De Londense topclub zou een bod van 70 miljoen euro hebben neergelegd bij Roma en op die manier Real Madrid én Liverpool aftroeven.

Courtois spreekt over verhuis

Als Chelsea zich straks effectief versterkt met Alisson, dan wijst dat erop dat Thibaut Courtois andere oorden zal opzoeken. De Rode Duivel werd, net als Alisson overigens, al meermaals in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid.

Bij Sporza sprak Courtois zich ondertussen uit over zijn toekomst op clubniveau. De doelman zegt niets, maar laat tussen de lijnen wel verstaan dat hij op een transfer naar Real Madrid hoopt.

"Ik heb een bepaalde voorkeur"

"Ik heb een bepaalde voorkeur, heb al ideeën in mijn hoofd, maar ik heb alles opgeschoven tot na het WK”, klinkt het. “Mijn kinderen zijn het allerbelangrijkste voor mij. Ik heb nu 1,5 jaar minder contact met hen. Face Time is mooi, maar ze écht zien opgroeien is toch nog iets anders. Mijn kinderen zullen dan ook een belangrijke rol spelen in mijn beslissing.”

Courtois’ kinderen leven bij hun moeder in… Spanje. Alles lijkt er dus op te wijzen dat de privésituatie van de doelman hem uiteindelijk toch richting Madrid zal duwen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Poll: Hoop jij dat Courtois naar Real Madrid gaat?

TAGS  I  Alisson  I  Roma  I  Courtois  I  Chelsea  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024