De Vlieger verliest objectiviteit niet: "Ja, dat was een strafschop"

De Vlieger verliest objectiviteit niet:
Vrijdag 06 juli 2018 - 23:15   I  

De Rode Duivels wonnen vanavond met 2-1 van Brazilië. Een fenomenaal resultaat, maar eentje waar ook wel wat geluk bij hoorde. Niemand die er moeilijk zal over doen, al zullen ze zich in Brazilië wellicht wel wat bekocht voelen.

Zo kon Gabriel Jesus een strafschop claimen na een tackle van Vincent Kompany in de zestien. De VAR bekeek de fase, maar liet toch gewoon verder spelen. Een beslissing die niet correct was volgens analist Geert De Vlieger. De  bal moest volgens hem wel degelijk op de stip.

"Dit is zo'n dag waarop het moest gebeuren. Ik heb een paar keer gedacht: het zal toch niet... Maar je verdient het ook eens om het geluk aan je kant te hebben. Die penaltyfase met Jesus? Ja, dat was een strafschop. Daar moeten we objectief in zijn", aldus De Vlieger volgens Sporza.

"Gewoon keihard doorgaan"

Volgens De Vlieger kunnen de Rode Duivels nog beter. "We zijn misschien wel de favoriet als je dit Brazilië uitschakelt. Nu voel je echt: we hebben op papier de moeilijkste tegenstander geklopt. Nu moet je gewoon keihard doorgaan", gaat De Vlieger verder.

"Velen zeiden dat de Duivels het niet op deze manier konden, met drie centrale verdedigers. Alles moest veranderd worden. Wel: laat ons deze azijnpissers maar even vermelden. Als je de tactische rijpheid van deze ploeg ziet, dan zijn de credits voor diegene die het plan neerlegt en zij die het uitvoeren."

Poll: Was het penalty?

TAGS  I  De Vlieger  I  Rode Duivels  I  WK

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024