Vanaken en Refaelov leiden Club Brugge voorbij Israëlische tegenstander

Zaterdag 14 juli 2018 - 20:54   I

Club Brugge heeft zaterdagavond de maat genomen van het Israëlische Hapoel Haifa. De Belgische landskampioen haalde het met 1-3 en Hans Vanaken had een groot aandeel in de overwinning. De aanvallende middenvelder van blauw-zwart nam twee Brugse doelpunten voor zijn rekening, Lior Refaelov legde de eindstand vast.

Halverwege stond het 1-2 in het voordeel van Club Brugge. Blauw-zwart klom op voorsprong via Vanaken, maar enkele minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Op slag van rust tikte Vanaken zijn tweede van de avond van dichtbij binnen.

In de tweede helft voerde trainer Ivan Leko enkele wissels door. Onder meer Vossen en Luan Peres kwamen in de ploeg, terwijl ook Refaelov, Tomecak, Diatta en Poulain minuten mochten maken. Eén van die invallers kwam nog tot scoren. In de absolute slotfase krulde Refaelov een vrijschop binnen en legde hij de 1-3-eindstand vast.