Thibaut Courtois biedt openlijk zijn excuses aan Frankrijk aan

Thibaut Courtois biedt openlijk zijn excuses aan Frankrijk aan
Zondag 15 juli 2018 - 10:20   I  

Thibaut Courtois heeft met zijn uitspraken na de wedstrijd tegen Frankrijk geen vrienden gemaakt in ons buurland. Zijn uitspraak van anti-voetbal schoot duidelijk in het verkeerde Franse keelgat.

De teleurstelling en de frustraties hebben ondertussen al een plaats gekregen bij de doelman van de Rode Duivels en na de wedstrijd tegen Engeland kwam Courtois dan ook met excuses aan het adres van de Franse nationale ploeg.

“Misschien heb ik een beetje te fel gereageerd”, vertelde Courtois aan beIN Sports na de 2-0-zege tegen Engeland volgens HLN. “Maar goed, wat wil je ook... Ik heb de reacties gezien, de Fransen hebben me een beetje vermoord (lacht). Maar goed, je moet begrijpen dat die uitspraken in het heetst van de strijd werden gezegd. Twee minuten na de uitschakeling in de halve finale waarin je voelde dat je niet slechter was dan Frankrijk.” 

"Chelsea speelt niet zoals Barcelona"

Ook Griezmann haalde uit naar Courtois. Die vertelde dat Chelsea ook niet het mooiste voetbal speelt, iets waar Courtois zich wel in kon vinden. “Ik weet goed genoeg dat we bij Chelsea niet spelen zoals Barcelona. Hoe een team zijn strategie formuleert, is een onderdeel van het voetbal. Dat werd niet goed begrepen, maar ik wilde zeggen dat Frankrijk er alles aan had gedaan om te voorkomen dat wij ons spel konden spelen. Misschien was het woord ‘antivoetbal’ niet correct, maar zoals Griezmann al zei, doet de manier waarop je wint er niet toe. Hij heeft gelijk. Het is een misverstand en ik heb misschien een beetje te fors gereageerd, sorry.”

Poll: Moest Courtois zich verontschuldigen?

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024