Alderweireld over toekomst op clubniveau: "Daar ga ik toch van uit"

Alderweireld over toekomst op clubniveau:
Maandag 16 juli 2018 - 11:31   I  

Waar ligt de toekomst van Toby Alderweireld (29)? De verdediger is één van de Rode Duivels die deze zomer nog andere oorden zou kunnen opzoeken. Alderweireld ligt al een tijdje op ramkoers met zijn huidige werkgever Tottenham Hotspur, maar gaat er toch van uit dat hij de voorbereiding start bij de Londense club.

Of hij nu bij Tottenham gaat blijven of toch nog andere oorden gaat opzoeken, kon Alderweireld vlak na de kleine finale tegen Engeland nog niet zeggen. "Ik kan er niks zinnigs over zeggen", vertelde Alderweireld aan Het Laatste Nieuws.

"Ik moet nog praten met mijn makelaar, ik wacht af, maar eigenlijk ga ik er op dit moment van uit dat ik de voorbereiding bij Tottenham start", voegde de Rode Duivel er nog aan toe.

Complexe situatie

De situatie van Alderweireld is complex. Hij ligt nog één jaar onder contract bij Tottenham, dat een eenzijdige optie heeft om het contract van de Belg te verlengen. Doet de club dat, dan activeert het ook wel een opstapclausule van 28 miljoen euro. Die wordt dan actief na afloop van het volgende seizoen.

Gesprekken over een nieuw contract leverden niets op en bij Tottenham houden ze op dit moment dan ook vast aan hun vraagprijs van 50 miljoen euro. Manchester United zou geïnteresseerd zijn in Alderweireld, maar echt concreet is die piste (nog?) niet.

Poll: Hoop jij dat Alderweireld vertrekt bij Tottenham?

TAGS  I  Tottenham  I  Rode Duivels  I  Manchester United

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024