Ex-spelers Club Brugge Palacios en Izquierdo halen toptalent naar...RC Genk

Ex-spelers Club Brugge Palacios en Izquierdo halen toptalent naar...RC Genk
Donderdag 19 juli 2018 - 15:20   I  

De Colombianen deden het de voorbije jaren niet slecht in België. In Club Brugge maakten Carlos Bacca en José Izquierdo nog het mooie weer. Zij konden daarna een mooie transfer versieren naar het buitenland. België lijkt de ideale stap naar een topclub in Europa.

Dat vertelden Izquierdo en die andere Colombiaanse speler die voor Club speelde, Heibelton Palacios, alvast aan Jhon Lucumi, die nieuwe Colombiaanse verdediger van Racing Genk. Palacios en Izquierdo wisten de speler te overtuigen van de kwaliteiten van Racing Genk en de Belgische competitie.

“Toen ik hoorde dat Racing Genk in mij geïnteresseerd was heb ik meteen met verschillende mensen gepraat en zelf een aantal dingen opgezocht. Zo zag ik dat dit de ploeg is waar Courtois, De Bruyne en Carrasco opgeleid zijn. Dat wil toch iets zeggen. Nadien informeerde ik ook bij Heibelton Palacios en José Izquierdo - allebei ex-Club Brugge. Zij vertelden mij dat Genk een competitieve ploeg is in België en dat de Belgische competitie ideaal is om de eerste stappen te zetten in Europa. Dit is mooie uitdaging voor mij, daarom heb ik ook niet getwijfeld om voor Racing Genk te kiezen.” Dat vertelde de jonge speler aan HLN.

Tijd gunnen

Zuid-Amerikaanse spelers hebben vaak even tijd nodig om zich aan te passen aan de Belgische competitie. Dat zal ook bij Lucumi het geval zijn.  “Gezien mijn leeftijd en de nieuwe omgeving denk ik wel dat ik een tijdje zal nodig hebben om mij te integreren. Ik wil leren met mijn ogen op training, maar ik voel veel vertrouwen. Voorlopig spreek ik geen Engels, ook daar wil ik snel verandering in brengen.”

Poll: Is de Jupiler Pro League de ideale stap naar meer?

TAGS  I  RC Genk  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024