Volgens Football Manager speelt België op EK 2020 en WK 2022 met deze ploeg

Volgens Football Manager speelt België op EK 2020 en WK 2022 met deze ploeg
Donderdag 19 juli 2018 - 17:02   I  

De Rode Duivels wisten op het WK in Rusland hun beste prestatie in de geschiedenis van het Belgische voetbal neer te zetten. Is de kweekvijver in ons land groot genoeg om ook de komende decennia een woordje mee te spreken op de grote toernooien? We lieten Football Manager de toekomst voorspellen.

Het populaire simulatiespel staat al jaren bekend als één van de meest complete databases in de voetbalwereld. Er zijn zelfs professionele clubs die samenwerken met de mensen van Sports Interactive om spelers te scouten. Vaak hebben de makers van Football Manager het ook bij het rechte eind als ze een speler een grote toekomst toedichten.

Gisteren (woensdag, nvdr.) gingen we al eens na welke jonge talenten er in de Belgische wachtkamer zitten. Het lijstje met de tien beste tiener-Belgen op Football Manager 2018 kan je hier raadplegen. Vandaag keken we eens verder in de toekomst en gingen we na met welke ploeg de Rode Duivels het op Football Manager moeten stellen op het EK 2020 en het WK 2022.

Bailey kiest voor België

In 2020 zien we meteen al enkele veranderingen in vergelijking met het huidige elftal van Roberto Martinez. Op Football Manager hebben Leander Dendoncker, Jordan Lukaku, Youri Tielemans en… Leon Bailey zich in het elftal geknokt. De geboren Jamaicaan kon kiezen voor zijn vaderland, Engeland of België en koos voor het laatste land.

De prestaties op het EK 2020 laten te wensen over. De Rode Duivels worden in de eerste ronde na de groepsfase uit het toernooi geknikkerd door… Nederland. Pijnlijk.

De typeploeg op het EK 2020:

Courtois – Meunier, Alderweireld, Dendoncker, J. Lukaku – Tielemans, Witsel – Bailey, De Bruyne, Hazard – R. Lukaku

De Bruyne speelt WK 2022 niét

Tegen 2022 is de kern van de Rode Duivels opnieuw vernieuwd. Zo werpen Thomas Foket (AA Gent), Keres Masangu (AS Roma) en Senna Miangue (Standard) zich op als titularis. Ook Landry Dimata (Anderlecht) is een belangrijke schakel in het elftal.

De dan 31-jarige Kevin De Bruyne is er op Football Manager niet meer bij op het WK 2022. Hij hield het voor bekeken bij de nationale ploeg. De 35-jarige Marouane Fellaini is wél nog van de partij, maar dan wel als bankzitter.

De Rode Duivels kunnen opnieuw niet voor goud gaan op het WK. In de kwartfinales sneuvelen ze tegen Italië. Bondscoach Roberto Martinez werd in deze save vlak na het toernooi vervangen door… Vedran Pelic. Die maakte indruk bij KVC Westerlo en kreeg zijn kans als bondscoach. We zien het in het echte leven niet meteen gebeuren…

De typeploeg op het WK 2022:

Courtois – Foket, Alderweireld, Masangu, Miangue – Bailey, Dendoncker, Tielemans, Hazard – Dimata, Lukaku.

Poll: Hoop jij dat Leon Bailey in de toekomst voor de Rode Duivels kiest?

TAGS  I  Rode Duivels  I  RC Genk  I  Standard  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024