Preud’homme beslist: ‘Hij begint als eerste doelman aan het seizoen’

Preud’homme beslist: ‘Hij begint als eerste doelman aan het seizoen’
Vrijdag 20 juli 2018 - 14:45   I  

Michel Preud’homme is sinds kort terug op Sclessin en de nieuwe trainer van Standard moest met het oog op de competitiestart nog enkele knopen doorhakken. Ondertussen heeft MPH ook een beslissing genomen over wie als eerste doelman aan het seizoen begint.


De keuze van Preud’homme is op Jean-François Gillet gevallen. De 39-jarige keeper staat zondag tijdens de Supercup tegen Club Brugge tussen de palen en zal wellicht ook tijdens de eerste competitiewedstrijd(en) het vertrouwen van zijn trainer behouden.

Dat Preud’homme voor Gillet opteert, is geen verrassing. Guillermo Ochoa (33), vorig seizoen nummer één van Standard, keerde nog maar net terug uit vakantie nadat hij actief was op het WK in Rusland. Bovendien is de kans reëel dat de Mexicaan binnenkort andere oorden opzoekt.

Gillet: “Supercup is een belangrijke match”

Gillet staat alvast te trappelen om te spelen. "Ik vind het een belangrijke match", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van de ervaren rot. "Het is een prijs, een trofee. Zoiets staat toch mooi op je palmares.”

“Maar ik vind het raar dat de Supercup in het begin van de competitie gespeeld wordt. De meeste ploegen zitten nog in de voorbereiding, zijn nog niet 'au top', op hun best. De kalender is in dat opzicht niet zo goed gemaakt."

Poll: Voor wie zou jij kiezen?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024