Standard wint spectaculaire opener tegen AA Gent

Vrijdag 27 juli 2018 - 22:27   I   door Redactie

Standard heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen gewonnen. De Rouches versloegen AA Gent met 3-2. De zege is over de hele wedstrijd bekeken verdiend. Het werd trouwens een zeer leuke opener van het nieuwe seizoen.

Standard speelde een sterke eerste helft. Djenepo opende bij zijn eerste basisplaats voor Standard al in de elfde minuut de score. Via de paal ging de bal voorbij een kansloze Colin Coosemans. Niet zo heel veel later kreeg Emond al de kans op de 2-0, maar hij verslikte zich in de voorzet van Cavanda.

Gent kwam er niet echt veel uit, maar klom op slag van rusten wel weer langszij. Dompé zorgde voor de assist en Yaremchuk werkte in één tijd af: 1-1. Het begin van de tweede helft was evenwichtiger, maar een strafschop diende Gent een klap toe. Die kwam er na een overtreding van Anderson Esiti. Bij de fase voordien was er echter wel duidelijk buitenspel van Standard, maar de VAR greep niet in.

Spektakel

Je kan het Paul-José Mpoku niet kwalijk nemen dat hij de kans vanaf de stip niet onbenut liet. Hij stuurde Coosemans de verkeerde kant op. Gent had het moeilijk, maar kreeg wel nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. Dompé trapte echter de geweldige mogelijkheid onbesuisd over. Aan de overzijde vergrootte Emond de marge. Hij omspeelde Coosemans eenvoudig en legde de bal in doel. Enkele minuten later al maakte invaller Stallone Limbombe al de aansluitingstreffer. Verder kwam Gent niet.

Poll: Verdiende zege voor Standard?