Gent-speler hekelt arbitrage: "Telkens hetzelfde met deze ref!"

Gent-speler hekelt arbitrage:
Zaterdag 28 juli 2018 - 07:30   I  

Wedstrijd één van speeldag één, en de arbitrage heeft alweer kritiek gekregen. Scheidsrechter Nicolas Laforge gaf Standard een strafschop, maar die was volgens AA Gent niet terecht. Zo vertrok Cavanda eerst uit buitenspel en ook de overtreding van Esiti in de zestien was volgens veel Gent-spelers te betwisten.

Birger Verstraete hield zich niet in gisteren na de wedstrijd. Laforge moest het ontgelden en dat was niet de eerste keer. Verstraete voelt zich dan ook serieus benadeeld en dat gebeurde ook eerder al tegen Standard.

"Standard begon degelijk aan de wedstrijd en wij misschien iets te slap. Maar ik denk dat we kort na de rust genoeg kansen kregen om verdiend met 1-2 voor te komen. Maar dan komt die penaltyfase. Er is buitenspel, er is contact in de zestienmeter, maar Esiti raakt de bal ook. Ik heb mij geërgerd aan een aantal beslissingen van de scheidsrechter. Je ziet dingen gebeuren die hij blijkbaar niet ziet. We zijn één wedstrijd ver, het is spijtig dat het weer over dezelfde soort fases moet gaan", aldus Verstraete in Het Laatste Nieuws.

"Wat doen die mannen in het busje eigenlijk?"

Ook de VAR moet het ontgelden. "Als je de beelden ziet, vraag ik mij af wat die mannen in het busje eigenlijk zitten te doen. Er is om te beginnen buitenspel, daarna is er licht contact voor die fase waarvoor strafschop gefloten wordt. Als ze dan zelfs niet eens gaan kijken naar die beelden... Pfff. Ik wil er niet te veel over zeggen, maar het is telkens met dezelfde arbiter dat hetzelfde terugkomt. Daar erger ik me mateloos aan."

 

 

Poll: Is de kritiek op de arbitrage terecht?

TAGS  I  AA Gent  I  Standard

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024