De Vlieger hard voor de VAR: "Dat is écht frappant en kan gewoon niet"

De Vlieger hard voor de VAR:
Zondag 29 juli 2018 - 22:42   I  

Met een lekkere pot voetbal openden AA Gent en Standard vrijdag de nieuwe voetbalcompetitie. Vijf doelpunten kregen we te zien, en dan mag de neutrale voetbalfan niet klagen. Bij AA Gent was er wel wat gemor te horen.

De reden was simpel. Cavanda stond randje buitenspel, maar het spel mocht doorgaan. Enkele seconden later werd Mpoku neergehaald in de zestien en ging de bal op de stip. De VAR greep niet in (en mocht overigens niet ingrijpen). 

De mensen in het busje krijgen overigens de tv-beelden te zien wanneer het over buitenspel gaat. Zij beschikken namelijk in het busje zelf niet over de juiste technologie. De VAR gebruikt de beelden namelijk, maar zonder lijn om te zien of het buitenspel was of niet.

"Dat is écht frappant"

De Vlieger is dan ook scherp in zijn analyse, want hij snapt niet dat de videoref niet over de nodige techniek beschikt. "Ze moeten die techniek gewoon zelf ter beschikking hebben. Nu moet een videoref een meetbaar feit gaan interpreteren. Dat is frappant en kan gewoon niet."

Een mening die Marc Degryse overigens deelt. "Het is toch ongelofelijk dat een videoref niet over die lijn beschikt? Zonder die lijn kan je echt niet uitmaken of het buitenspel is of niet."

TAGS  I  AA Gent  I  Standard

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024