Barcelona telt miljoenen neer en maakt komst van Eupen-speler Wague bekend

Barcelona telt miljoenen neer en maakt komst van Eupen-speler Wague bekend
Vrijdag 03 augustus 2018 - 19:53   I  

FC Barcelona heeft de Belgische markt ontdekt. De Catalaanse topclub is van plan om heel binnenkort zaakjes te doen met een club uit de Jupiler Pro League. Het gaat om KAS Eupen, dat op het punt staat om met Moussa Wague (19) één van zijn meest getalenteerde spelers kwijt te spelen.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Wague al sinds vorig seizoen een vaste waarde bij Eupen. De rechtsachter was met Senegal actief op het WK in Rusland en heeft daar klaarblijkelijk indruk gemaakt – zelfs op de grootste clubs ter wereld.

Medische testen

Zo is Barcelona gecharmeerd door Wague. Het Spaanse Sport meldt dat Barça van plan is om de Eupen-speler nog deze zomer op te pikken. Wague zou vandaag (donderdag, nvdr.) medische testen afleggen bij Barcelona. Als die testen niets verdachts aan het licht brengen, staat niets een overgang nog in de weg.

Het is nog niet duidelijk hoeveel Eupen zou kunnen vangen voor zijn WK-ganger. Wat wél al duidelijk is, is dat Barcelona van plan is om Wague in eerste instantie onder te brengen in zijn B-ploeg.

Update 3/8 16.16: Het Nieuwsblad meldt dat Wague ondertussen zijn medische keuring bij Barcelona achter de rug heeft. De Catalaanse grootmacht wil de deal snel afronden en zou bereid zijn om 6 à 8 miljoen euro op tafel te leggen voor Wague.

De rechtsback zou bij het B-elftal starten, maar bij de eerste ploeg de doublure van Semedo worden. Sergi Roberto zou op zijn beurt weer op het middenveld terechtkomen.

Update 3/8 19:53: De transfer is officieel. Barcelona laat via zijn officiële kanalen weten dat Wague de troepen komt versterken.

Poll: Kan Wague het maken bij Barcelona?

TAGS  I  Eupen  I  Barcelona

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024