"Belgische topclubs toonden interesse, maar ik wou naar Zulte Waregem"

Zaterdag 04 augustus 2018 - 16:35   I  

Zulte Waregem heeft tijdens deze transferperiode al goed ingekocht. De fusieclub pikte - bijna traditiegetrouw - enkele goedkope en transfervrije spelers op, maar investeerde ook 1,6 miljoen euro in Theo Bongonda (22). De dribbelvaardige vleugelaanvaller moet dit seizoen dé man worden aan de Gaverbeek.

"Eerlijk: ik had eerst niet gedacht dat ik hier een extra jaar zou blijven", lacht Bongonda in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Belgische topclubs en clubs uit grote competities toonden interesse."

"Alleen moet ik realistisch blijven. Vorig seizoen heb ik amper 15 matchen gespeeld. Het was beter om langer bij Essevee te blijven - hier voel ik me goed en ben ik zeker van mijn plaats", beseft de vleugelaanvaller. "Maar zonder de aanwezigheid van Dury was ik nooit gebleven."

"De club van mijn hart iets teruggeven"

Dat Zulte Waregem op zijn topaankoop van 1,6 miljoen euro rekent, bezorgt Bongonda geen extra druk. "Het zal aan mij zijn om vooraan het verschil te maken", beseft de speler. "Voor druk zorgt dat bedrag niet. Het is zelfs een motivatie om de club van mijn hart iets terug te geven voor die inspanning."

TAGS  I  Zulte Waregem  I  RC Genk  I  Anderlecht  I  Standard  I  AA Gent  I  Club Brugge

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024