Titelfavoriet KV Mechelen laat meteen punten liggen op het veld van OHL

Zaterdag 04 augustus 2018 - 19:14   I

KV Mechelen heeft op de eerste speeldag in de Proximus League meteen punten laten liggen. Op het veld van OH Leuven moest de ploeg van Dennis van Wijk lange tijd achtervolgen, maar in de absolute slotfase zorgde Cornet alsnog voor een punt.

Mechelen kwam tijdens de eerste helft het beste voor de dag, maar slaagde er niet in om zijn overwicht om te zetten in uitgespeelde kansen of doelpunten. Op slag van rust kregen de bezoekers het deksel op de neus: Duplus kreeg de bal na een warrige vrijschopfase voor zijn voeten en trapte raak, 1-0.

Kort na de pauze werd de wedstrijd ontsierd door enkele acties van de Mechelen-fans. Zij gooiden projectielen op het veld en daardoor lag de match tien minuten stil. Na de onderbreking ging Mechelen op zoek naar de gelijkmaker. De Camargo was er héél dicht bij, maar liet een wenkende kans onbenut.

Cornet doet het

Mechelen zette nog alles op alles en dat rendeerde uiteindelijk ook. Cornet verloste de bezoekers en maakte er luttele minuten voor tijd 1-1 van. Het ambitieuze KV had zich ongetwijfeld meer voorgesteld bij de eerste competitiematch, maar mag al bij al nog blij zijn met een punt.