Debutant David redt AA Gent in blessuretijd en voorkomt 0 op 6

Zaterdag 04 augustus 2018 - 22:24   I

AA Gent is er ook op speeldag twee niet in geslaagd om een eerste overwinning van het seizoen te boeken. Thuis tegen Zulte Waregem leken De Buffalo's opnieuw te verliezen, tot debutant Jonathan David in blessuretijd een gelijkspel uit de brand kon slepen.

Tijdens de eerste helft leek noch AA Gent, noch Zulte Waregem bij machte om voor het verschil te zorgen. Het ontbrak beide teams aan creativiteit en kansen. Toen Harbaoui dan toch raak kopte, kwam de VAR tussenbeide om het doelpunt af te keuren wegens buitenspel. De stand aan de rust? 0-0.

Bossut stopt penalty

Meteen na rust kreeg Gent een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Derijck maaide Awoniyi neer in de grote rechthoek en Kubo mocht een strafschop nemen. Specialist Bossut onderscheidde zich echter en ranselde de elfmeter van Kubo uit zijn kooi.

Derijck doet het, David ook

Tien minuten later was het drama compleet voor Gent. Derijck, de man die de penalty veroorzaakte, ontdeed zich bij een hoekschop van zijn man en kopte de bal tegen de netten: 0-1.

Gent probeerde nog een slotoffensief in elkaar te boksen, en dat loonde in de allerlaatste seconden. De debuterende David redde zijn ploeg door er in extremis nog 1-1 van te maken. Zulte Waregem geeft voor de tweede week op rij de zege uit handen in blessuretijd.

Poll: Zie jij dit AA Gent als titelkandidaat?