Gent afgemaakt: “Blijft niets meer van over door een warrig aankoopbeleid”

Gent afgemaakt: “Blijft niets meer van over door een warrig aankoopbeleid”
Zondag 05 augustus 2018 - 07:43   I  

AA Gent begon met een teleurstellende 1 op 6 aan het nieuwe seizoen en moet dus meteen achtervolgen. Nadat De Buffalo’s vorig seizoen al lange tijd moesten achtervolgen, willen ze nu een beter seizoen tegemoet gaan. Maar zijn de doelstellingen van de club, die wil meestrijden om de titel, wel realistisch?

Jacques Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine, heeft daar zo zijn twijfels over. “Wat blijft er nog over van het AA Gent dat drie jaar geleden kampioen werd?”, vraagt hij zich af in De Zondag. “Er leek toen sprake van een machtsverschuiving in het Belgisch voetbal. AA Gent was op veel vlakken de concurrentie ver vooruit.”

“Weinig is daar op sportief vlak nog van te merken. Als je de 31-koppige kern van het toen zo feestelijke seizoen overloopt, blijven daar nu nog vier spelers van over. Elf ingaande en elf uitgaande transfers, een wat warrig aankoopbeleid waarin niet echt een lijn te ontdekken valt. Die lijkt AA Gent te zoeken”, klinkt het kritisch bij Sys.

"Niet gemakkelijk voor Vanderhaeghe"

“Het heeft een voorlopige kern van 37 spelers die dringend moet afgeslankt worden, met veel meer buitenlanders dan Belgen. Wat dat betreft is AA Gent een gipsafdruk van veel Belgische clubs. Niet gemakkelijk is het voor Yves Vanderhaeghe om daar een geheel van te maken. Net zoals het voor de meeste trainers constant herbeginnen is.”

Poll: Is dit AA Gent titelkandidaat?

TAGS  I  AA Gent

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024