Bordeaux maakt transfer bekend, Gent vangt 8 miljoen voor Kalu

Bordeaux maakt transfer bekend, Gent vangt 8 miljoen voor Kalu
Zondag 05 augustus 2018 - 10:08   I  

AA Gent gaat in de laatste rechte lijn van deze transferperiode nog zaakjes doen. De Buffalo’s staan op het punt om een transfer van zomaar even 8 miljoen euro af te ronden. Samuel Kalu (20) zal de Ghelamco Arena inruilen voor een avontuur bij Girondins de Bordeaux.

Kalu reisde al af naar Frankrijk om er medische testen af te leggen bij Bordeaux en de officiële aankondiging van de deal laat wellicht niet lang meer op zich wachten. Voorzitter Stéphane Martin bevestigde in lokale media dat de transfer in kannen en kruiken is. “De transfer van Kalu is afgerond. We wachten enkele nog op een werkvergunning."

Volgens Het Laatste Nieuws gaat Gent flink cashen dankzij het vertrek van Kalu. De snelle Nigeriaan zou in totaal 8 miljoen euro in het laatje brengen. Met dat geld kunnen voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie mogelijk zelf nog versterking halen voor De Buffalo’s.

Update 5/8 10.08: Bordeaux laat via zijn officiële kanalen weten dat het een deal heeft met AA Gent. Op enkele administratieve zaken na is de transfer volledig afgerond.

Poll: Gaat Kalu het maken in de Ligue 1?

TAGS  I  AA Gent  I  Bordeaux

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024