'Coucke en Devroe geven toe en laten Dendoncker voor pak minder geld gaan'

'Coucke en Devroe geven toe en laten Dendoncker voor pak minder geld gaan'
Donderdag 09 augustus 2018 - 12:30   I  

Leander Dendoncker is meer dan waarschijnlijk vanavond een speler van Wolverhamtpon. De jonge middenvelder/verdediger wist eindelijk zijn transfer naar de Premier League te versieren, al was de promovendus niet de ploeg waarop hij had gehoopt.

Ook Luc Devroe en Marc Coucke zullen het met minder moeten dan gehoopt. Anderlecht hoopt al een tijdje van Dendoncker de duurste uitgaande transfer in de paars-witte geschiedenis te maken. Dat zal al zeker niet lukken, want het bedrag dat nu wordt genoemd (tussen de 13 en 15 miljoen) ligt een pak lager dan de vooropgestelde vraagprijs.

"Naar verluidt voorziet de club een transferbedrag van 13 à 15 miljoen euro om Dendoncker aan te trekken, waarmee de international niet eens in de top vijf van duurste uitgaande transfers vanuit België terechtkomt. Zo leverde Youri Tielemans één jaar geleden nog 25 miljoen euro op met zijn exit naar Monaco. RSCA hoopte op 38 miljoen euro voor Dendoncker, maar toch gingen sportief manager Luc Devroe en voorzitter Marc Coucke voor minder dan de helft snel overstag." Dat schrijft Het Laatste Nieuws

Belofte maakt schuld

Dat Coucke en Devroe nu toegeven heeft meerdere oorzaken. Noch Anderlecht, noch Dendoncker had zin in een nieuwe samenwerking. De prijs van Dendoncker nam op het WK geen vlucht de hoogte in en bovendien beloofde Coucke dat Anderlecht zich flexibel zou opstellen. Belofte maakt nu schuld.

"Ten eerste had het duo Dendoncker beloofd dat hij deze mercato aan faire voorwaarden mocht vertrekken. Daarnaast hadden ze het geld al in hun budget opgenomen en beseften ze dat niemand meer zou bieden. Wat voorts meespeelde: Dendoncker was niet langer gemotiveerd om nog een jaar in de Jupiler Pro League aan te treden."

De helft minder

Anderlecht grijpt zo wel naast het grote geld. Eerder kwam Monaco vorig jaar met maar liefst 25 miljoen op de proppen. Toen weigerde Anderlecht het bedrag. Paars-wit moet het twaalf maanden later stellen met bijna de helft van dat royale bedrag.

Poll: Is Leander Dendoncker meer waard dan 15 miljoen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Wolverhampton

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024