Vandenbempt vreest het ergste voor Courtois bij Real

Vandenbempt vreest het ergste voor Courtois bij Real
Vrijdag 17 augustus 2018 - 07:42   I   door Redactie

Peter Vandenbempt plaatst vraagtekens achter het feit of Thibaut Courtois wel eerste doelman wordt bij Real Madrid. Daar gaan de meeste waarnemers toch vanuit. Vandenbempt is daar helemaal zo zeker niet van.

"Dat het überhaupt een thema is in de Madrileense pers, daar kijkt de voetballiefhebber (en analist) hier te lande verbaasd van op. Door de Belgische bril bekeken is het zelfs geen afweging waard: Thibaut Courtois duwt straks Keylor Navas vanonder de lat bij Real Madrid. In Spanje is die keuze minder evident, daar kijkt men uit naar “de lastige knoop” die coach Julen Lopetegui moet doorhakken voor de competitieopener van zondag tegen Getafe", zegt Vandenbempt in zijn column in Het Nieuwsblad.

"Waarom dan? Courtois is echt wel een betere doelman dan Navas en Real heeft al vaker pogingen gedaan om de Costa Ricaan te vervangen", vervolgt Vandenbempt. "Alleen wilde Zidane er niet van weten en dat heeft de populaire Navas ook aanzien gegeven in de kleedkamer. De keuze van Lopetegui is dus ingewikkelder dan enkel zijn beste doelman (Courtois) nummer 1 maken. Het is ook kleedkamermanagement van een nieuwe trainer die zijn autoriteit nog moet installeren. Dat de broer van aanvoerder Sergio Ramos de manager is van Navas, is vervelend. En hij heeft zich al schrap gezet om de strijd met Courtois aan te gaan."

Matige doelman

"De perceptie van Keylor Navas in verhouding tot Courtois is in Madrid ook niet zoals in ons land. Bij ons wordt hij op basis van enkele missers in de CL weggezet als een matige doelman. Ginder is hij de nummer 1 bij drie CL-overwinningen, de tweevoudige beste doelman van de Concacaf, de beste van La Liga in 2014 (voor Courtois) en ze herinneren zijn straffe reddingen in de halve finale vorig seizoen tegen Bayern München. Een man met verdienste dus", waarschuwt Vandebenmpt Courtois.

TAGS  I  Real Madrid

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024