Anderlecht doet ultieme poging, Vranjes speelt mogelijk tóch tegen Club

Anderlecht doet ultieme poging, Vranjes speelt mogelijk tóch tegen Club
Donderdag 23 augustus 2018 - 15:06   I  

RSC Anderlecht won afgelopen vrijdag zonder al te veel problemen van Moeskroen, maar in de slotfase liep verdediger Ognjen Vranjes wel nog tegen een rode kaart aan na een zware tackle. Ondertussen kent de Bosniër ook zijn straf.

Het Bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een voorstel van drie speeldagen schorsing uitgesproken. Dat betekent dat Vranjes de topper tegen Club Brugge en de wedstrijden tegen Antwerp en Genk mist.

Bij Anderlecht hebben ze wel nog de kans om in beroep te gaan tegen het schorsingsvoorstel. Met de drie belangrijke wedstrijden in het vooruitzicht, is de kans reëel dat paars-wit dat ook zal doen.

Update 20/8 17:00

Anderlecht heeft beslist om in beroep te gaan tegen de schorsing die het bondsparket maandag uitsprak. Paars-wit is het niet eens met de strafmaat en dus moet de Geschillencommissie zich nu uitspreken over de zaak.

Update 21/8 - 15:40

Anderlecht probeert via de Geschillencommissie de zaak één week uit te stellen. Op die manier mag Vranjes dus meedoen in de topper tegen Club Brugge. Paars-wit stelt de ‘validiteit van de indicatieve tabel’ in vraag. Dat weet HLN. "Paars-wit vraagt op die manier een weekje uitstel in de zaak Vranjes. Te meer omdat ook de videobeelden waarop de tackle van Vranjes beoordeeld wordt pas deze voormiddag beschikbaar zijn gesteld."

Update 21/8 - 17:07

Anderlecht probeerde de uitspraak van Vranjes naar analogie met Wesley en Carcela uit te stellen, maar dat lukt nu niet. De Geschillencommissie zal vandaag nog een uitspraak doen over de schorsing. Er hangt de verdediger een schorsing van drie speeldagen boven het hoofd. Er is volgens Het Nieuwsblad wel nog een waterkansje dat Vranjes toch mag meedoen tegen Club Brugge. "Alleen als Standard later deze week gelijk krijgt en de straftabel die tot nu toe werd gehanteerd, niet rechtsgeldig blijkt, heeft Vranjes een kans om zondag te spelen."

Update 21/8 - 19:07

De Geschillencommissie heeft beslist om de straf van drie speeldagen te behouden. Geen week uitstel dus of noch strafverminderen. Vanhaezebrouck zal de stevige verdediger dus moeten missen tegen Club Brugge, Antwerp en Racing Genk. Een serieuze aderlating voor Vanhaezebrouck, die zijn sterkste verdediger moet missen voor het zware drieluik.

Update 23/8 - 15:06

De soap is nog niet ten einde. Anderlecht onderneemt een ultieme poging, zodat Vranjes mogelijk toch kan spelen tegen Club Brugge. Paars-wit gaat in beroep en hoopt de schorsing van Vranjes op die manier uit te stellen tot na de kraker tegen Club. Benieuwd of dat plannetje zal werken.

Poll: Is dit een juiste straf voor Vranjes?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  RC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024