'Liverpool voert druk op om transfer Origi te regelen'

'Liverpool voert druk op om transfer Origi te regelen'
Zaterdag 25 augustus 2018 - 18:05   I  

Het einde van de transferperiode is in zicht. Als Divock Origi (23) dit seizoen niet in een hoekje wil zitten wegkwijnen bij Liverpool, heeft hij dringend nood aan een nieuwe club. Op de valreep zou er nu toch een transfer in de maak zijn voor de Belgische aanvaller.

Liverpool verhuurde Origi vorig seizoen aan VfL Wolfsburg. Onze landgenoot kende er een wisselvallig seizoen, maar moet nu en dan toch indruk gemaakt hebben in Duitsland. Zo raakte Borussia Dortmund, de club waar ook Axel Witsel sinds kort speelt, gecharmeerd.

Dortmund is nog steeds op zoek naar een nieuwe spits en heeft ondertussen aangeklopt bij Liverpool om het over Origi te hebben. Beide clubs onderhandelen momenteel over een overgang van de Belgische aanvaller.

30 miljoen

Liverpool hoopt nog steeds dat het 30 miljoen euro kan opstrijken bij een vertrek van Origi. Een aanzienlijke som als je weet dat de aanvaller zich nooit kon doorzetten op Anfield. Dortmund hoopt de prijs te drukken en tijdens de laatste dagen van de mercato zijn slag thuis te halen.

Update 25/8 - 18:05

Liverpool zelf zou ook willen dat Origi vertrekt, maar dan moet er wel een verplichte aankoopoptie zitten in het huurcontract. Anders zou Origi met nog één jaar contract terugkeren en heel wat minder waard zijn. 

"Liverpool wil niet dat de waarde van Origi in het komende jaar daalt en hij zo volgende zomer terugkeert met nog één jaar op zijn contract bij de Reds. Daarom wil de club een verplichte aankoopoptie integreren in de huurovereenkomst. Eerder werd gezegd dat de club van coach Jürgen Klopp - nota bene ex-Dortmund - 27 miljoen euro voor onze landgenoot vroeg, een prijs die voor de Borussen te hoog ligt." Dat schrijft Het Nieuwsblad.

TAGS  I  Liverpool  I  Borussia Dortmund

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024