Broos doet opmerkelijke onthulling over aanstelling van Verheyen bij KVO

Broos doet opmerkelijke onthulling over aanstelling van Verheyen bij KVO
Woensdag 05 september 2018 - 16:00   I  

Hugo Broos is al enkele maanden aan de slag als technisch directeur van KV Oostende. De gewezen trainer moest heel wat transfers realiseren en ook een nieuwe trainer aan boord halen. Dat werd Gert Verheyen, maar aanvankelijk stond die zelfs niet op het lijstje van Broos.

“Mijn idee was om een kans te geven aan een jonge trainer, zoals een Philippe Clement vorig seizoen, en daar was het bestuur toe bereid”, vertelt Broos in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. “Ik had een lijstje met drie namen van wie ik dacht dat ze ons konden helpen. En daar stond Gert niet bij", doet de technisch directeur van KVO nog een opmerkelijke onthulling.

Wie wél op dat lijstje stond, verklapt Broos niet. “Dat kan ik niet zeggen. Ik was Gert in oktober tegengekomen bij de voorstelling van mijn boek en hij was verbaasd dat ik nog altijd geen nieuw contract in Kameroen had gekregen. ‘De Afrika Cup winnen en niet mogen blijven, hoe is dat nu mogelijk?’”

Plots helemaal bovenaan op lijstje

“Hij was tevreden met zijn werk voor de voetbalbond en de televisie, ook omdat er net een pak trainers waren ontslagen. ‘Daar begin ik niet aan’, zei hij. Dus dacht ik niet meer aan hem, tot Patrick Orlans vroeg waarom Gertniet op mijn lijstje stond. Ik heb hem meteen gebeld en hij zei dat hij van mening was veranderd: ‘Ik wil eens een club trainen om te zien of ik dat wel kan.’ Vanaf die dag stond hij helemaal bovenaan."

Broos legt ook uit waarom Verheyen indruk op hem maakte. "Zijn wedstrijdanalyses op televisie waren altijd to the point, dat vond ik een grote troef. Niet aan iedereen gegeven, zeker niet aan een jonge trainer."

Twee uur gepraat

"Ik heb links en rechts geïnformeerd hoe hij als trainer was en kende natuurlijk ook de mens Gert Verheyen: twee voeten op de grond, iemand die normen en waarden heeft. Ik heb hem thuis uitgenodigd, waar we twee uur hebben gepraat. Over zijn manier werken, hoe hij wilde spelen, hoe hij bijvoorbeeld Fernando Canesin wilde gebruiken.’

TAGS  I  KV Oostende

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024