Waarom Mertens niet mag spelen bij Napoli: "Het wordt een moeilijk jaar"

Waarom Mertens niet mag spelen bij Napoli:
Donderdag 06 september 2018 - 12:43   I  

Het nieuwe seizoen is niet geweldig begonnen voor Dries Mertens. De 31-jarige Rode Duivel is bij zijn club Napoli één van de vaste bankzitters en zal nog moeten knokken voor een basisplaats. Dat is ook commentator Eddy Demarez opgevallen.

"Carlo Ancelotti staat voor een ander soort voetbal, een beetje ouderwetser. Onder Sarri speelde Mertens als kleine speler op de 9, een beetje onconventioneel, wat goed uitpakte", steekt Demarez van wal bij Sporza.

"Ancelotti heeft daar andere ideeën over: hij wil een grote, sterke spits, waardoor Milik voorlopig de voorkeur krijgt. Ancelotti kijkt niet naar namen, want ook Hamsik zit op de bank", gaat Demarez verder.

Moeilijk jaar

De commentator ziet dat Mertens voorlopig het pleit verliest van Lorenzo Insigne, zowaar een nog grotere publiekslieveling dan onze landgenoot. "De nieuwe coach kiest voorlopig tussen Insigne en Mertens, dus tenzij iemand zich blesseert zou Dries wel eens een moeilijk seizoen kunnen tegemoetgaan."

"Het leven in Napels is natuurlijk wel een genot en ook zijn salarisopslag zal de pijn wat verzachten. Maar op voetbalvlak vrees ik dat het een moeilijk jaar kan worden", besluit Demarez.

Poll: Moet Mertens naar een andere club verhuizen in januari?

TAGS  I  Napoli  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024