Paul Gheysens doet Antwerp-fans dromen: "Wil kampioen worden"

Paul Gheysens doet Antwerp-fans dromen:
Dinsdag 18 september 2018 - 10:15   I   door Redactie

De sterke prestaties van Antwerp blijven uiteraard niet onopgemerkt. Ook de fans beginnen met de recente derde plaats al van meer te dromen.

"We zouden er zelf niet opgekomen zijn om hier vandaag de vraag te formuleren of er méér mogelijk is voor Antwerp dan gewoon Play-off 1 bereiken, of kwalificatie voor Europees voetbal af te dwingen. Maar omdat zo veel supporters ons vragen of ook de titel dit seizoen al mogelijk kan zijn, staan we er toch even bij stil. Sta ons toe te antwoorden met een dooddoener: als Leicester City het in de Engelse Premier League kan, waarom zou Antwerp het dan niet kunnen in de Jupiler Pro League?", aldus Gert Gysen, journalist van Gazet van Antwerpen.

"Maar er is een reden waarom die vraag initieel niet bij ons is opgekomen: realisme. Want Antwerp mag dan een flinke stap vooruit gezet hebben, nu meteen de titel pakken, dat zien we niet gebeuren. Dat er onder de fans luidop over gesproken wordt, catalogeren we graag onder 'gezonde Antwerpse arrogantie'. Maar wij denken niet dat het er nu al van komt."

"Nu, in de kantoren van de nieuwe Tribune 1 op de Bosuil weet iedereen dat sterke man Paul Gheysens liever vandaag dan morgen kampioen wil worden. Hij laat dat in besprekingen wel eens vallen. Maar sportief directeur Luciano D'Onofrio hoedt zich voor een te snelle groei. Al mag het duidelijk zijn: een Belgische titel is het hogere doel van alle belangrijke figuren op de Bosuil. Alleen nog niet dit seizoen."

TAGS  I  Antwerp

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024