Vandenbempt haalt uit naar Rode Duivel: "Het doet pijn aan de ogen"

Vandenbempt haalt uit naar Rode Duivel:
Dinsdag 18 september 2018 - 15:30   I  

Peter Vandenbempt is bij de radio de vaste man om de wedstrijden van de Rode Duivels te becommentariëren. Hij volgt de verrichtingen rond de nationale ploeg op de voet en stelt vast dat er momenteel maar één probleem is: Yannick Carrasco.

"Ik zie weinig hindernissen richting het EK in 2020", zegt Vandenbempt in Dag Allemaal. "Alleen de prestaties van Yannick Carrasco worden stilaan een probleem. Het doet pijn aan de ogen, hoe die jongen op korte tijd het voetballen verleerd lijkt. Niets aan hem is nog flitsend."

"Je zou vergeten dat hij de eerste Belg ooit is die scoorde in de finale van de Champions League. Z’n enthousiasme lijkt weg. En fysiek staat hij ook niet scherp."

(Lees verder onder de foto)

"Dat is het verschil met Witsel"

Een terugkeer naar Europa zou soelaas kunnen brengen voor Carrasco. "Ik hoop het", aldus Vandenbempt. "Het verschil met Axel Witsel is dat die in China op een behoorlijk hoog niveau presteerde. Hij zat bij een topclub, die meedeed voor de titel en kreeg af en toe nog een topmatch voorgeschoteld."

"Carrasco speelt bij een degradatiekandidaat. Elke week wedstrijden van bedenkelijk niveau. Dan wordt het op den duur moeilijk om nog mee te draaien bij de Rode Duivels", benadrukt de commentator.

"Keer terug uit China. Voor het te laat is"

"Wie op zijn dertigste miljoenen kan verdienen in China, zal dat doen. Dit is vooral pijnlijk voor Carrasco. Die jongen speelde bij Atlético Madrid de pannen van het dak. In de finale van de Champions League was hij dé uitblinker. De wereld lag aan z’n voeten. Ik zou zeggen: herpak je, Yannick. Keer terug uit China. Voor het te laat is", besluit Vandenbempt.

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024