Dé creatieve oplossing? RSCA zet in op amper 17-jarig jeugdproduct

Dé creatieve oplossing? RSCA zet in op amper 17-jarig jeugdproduct
Donderdag 20 september 2018 - 14:01   I  

Het ontbreekt RSC Anderlecht de jongste weken aan creativiteit. Volgens vele waarnemers heeft Hein Vanhaezebrouck in zijn kern niet één speler die over een vleugje genialiteit beschikt. Daar kan evenwel snel verandering in komen, want nu zou paars-wit inzetten op een nauwelijks 17-jarige belofte.

“Het klopt dat we geen type Pozuelo of Carcela in onze kern hebben, maar we beschikken wel degelijk over enkele creatieve spelers. Je hebt Morioka, Bakkali en misschien zelfs een jong talent dat zou kunnen doorbreken”, liet manager Luc Devroe woensdag nog noteren.

Maar over welke jonge kerel had Devroe het? Volgens de Franstalige krant La Capitale is het duidelijk dat het om de 17-jarige Yari Verschaeren gaat. De aanvallende middenvelder is een vaste waarde bij de beloften en één van de spelers die eerder al een profcontract kregen van Marc Coucke.

Creatief brein

Bij paars-wit geloven ze hard in de ontwikkeling van Verschaeren, een creatief brein. Hij moet straks in de voetsporen kunnen treden van andere jonkies zoals Alexis Saelemaekers en Sebastiaan Bornauw. Hoe snel Anderlecht vol zal inzetten op Verschaeren, is nog niet duidelijk.

Poll: Moet Verschaeren snel een kans krijgen in het eerste elftal?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024