Barcelona lijdt eerste puntenverlies na rood voor concurrent Vermaelen

Zondag 23 september 2018 - 22:40   I

FC Barcelona heeft zondagavond voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Spaanse competitie. In het eigen Camp Nou kwam de ploeg van Ernesto Valverde niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Girona. Barça speelde een uur met tien man na rood voor Clement Lenglet.

De wedstrijd begon goed voor Barcelona. Na negentien minuten spelen bediende Vidal zijn aanvoerder Messi en die legde het leer simpel weg in de verste hoek. 0-1 en geen vuiltje aan de lucht.

Al was dat buiten Lenglet gerekend. De concurrent van Vermaelen kreeg een basisplaats, maar pakte na een goed halfuur spelen rood na een elleboogstoot. Bij Barça konden ze hun ogen niet geloven, maar de scheidsrechter twijfelde niet en stuurde Lenglet naar binnen.

Stuani doet Barça pijn, Piqué voorkomt nederlaag

Op slag van rust maakte Stuani het allemaal nog wat erger voor Barcelona. De Uruguayaan profiteerde van laks verdedigen bij de thuisploeg en prikte de gelijkmaker tegen de netten. Aan het begin van de tweede helft sloeg diezelfde Stuani nog eens toe. Hij trapte een rebound staalhard binnen en zo stond het plots 1-2.

Barcelona was niet aangeslagen. De Catalanen gingen op zoek naar de gelijkmaker en met een geplaatste kopbal maakte Piqué er rond het uur 2-2 van. Barça kreeg nog kansen, maar scoorde niet meer. Het lijdt zo zijn eerste puntenverlies in La Liga. Door het gelijkspel komt Real Madrid mee aan de leiding met 13 op 15.