Anderlecht beging enorme flater met wereldkampioen

Anderlecht beging enorme flater met wereldkampioen
Dinsdag 25 september 2018 - 14:13   I  

Wie weet had hij ondertussen al in het eerste elftal van RSC Anderlecht kunnen staan. We zullen het nooit weten, want Remco Evenepoel koos voor een carrière als wielrenner. Met succes tot dusver, want dinsddag kroonde de nog steeds maar 18-jarige zich tot wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Straf.

Het verhaal van Remco Evenepoel is erg opmerkelijk. Hij werd op zijn vierde op een voetbalkamp ontdekt door RSC Anderlecht. “Ik speelde er jaren aan een stuk alles en trok op mijn elfde naar PSV, bij een gastgezin."

"De toekomst als voetballer lachte mij toe"

"Maar na drie jaar keerde ik terug naar Anderlecht omdat mijn mama ziek was en ik meer bij haar wou zijn. Ik werd er aanvoerder bij de U15 en ook bij de Rode Duivels. Ik was een verdedigende middenvelder, de toekomst als voetballer lachte mij toe", aldus Evenepoel niet zo lang geleden in een interview met Het Nieuwsblad.

Het liep echter serieus mis bij paars-wit... “Bij de U17 mocht ik plots niet meer meedoen. Ik heb nooit een uitleg gekregen. Ik ging nog naar KV Mechelen, maar mijn voetbalplezier was weg. Anderlecht wou mij ook niet loslaten, waardoor ik alleen nog vriendenmatchen mocht spelen. Ik heb er dan maar de brui aan gegeven."

Wereldkampioen

Evenepoel stortte zich dan maar op het wielrennen. Hij maakte meteen indruk, won koersen en kreeg een profcontract bij Quick-Step. In januari begint hij als prof en dinsdag veroverde hij dus de wereldtitel tijdrijden bij de junioren. Anderlecht beging een grote flater, want het liet een énorm talent vertrekken...

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024