Wellicht sluit in de toekomst op deze datum de transfermarkt in België

Wellicht sluit in de toekomst op deze datum de transfermarkt in België
Woensdag 26 september 2018 - 10:22   I   door Redactie

Tijdens de afgelopen transferperiode kwam de uitdrukkelijke wens van velen naar boven om de transferdeadline vroeger te zetten, en dus niet meer eind augustus. De kans dat de deadline vervroegd wordt, is heel groot. Wellicht zal dat dan midden augustus zijn.

"De besturen van onze clubs zouden blijk geven van maturiteit als ze aanvaarden om de afsluitdatum te vervroegen. Dat zou hen verplichten om nieuwe deadlines te hanteren. Maar het einde van de mercato laten samenvallen met het begin van de competitie, dat is niet realistisch. We beginnen er immers al heel vroeg aan en onze clubs zouden zich vaak niet kunnen verzetten tegen een lucratieve uitgaande transfer die ze dan niet meer kunnen compenseren met nieuwe kwaliteitsspelers", zegt Pierre François, CEO van de Pro League.

"Het zou al goed zijn als we de transferperiode kunnen afsluiten midden augustus, wanneer de Engelsen en Italianen het ook doen. Zo zouden we de periode dat er voortdurende veranderingen zijn in de kernen in onze competitie kunnen inkorten met twee weken. Het dossier van de vervroeging ligt bij onze raad van bestuur en zal voorgelegd worden aan het geheel van onze clubs tijdens de algemene vergadering van 17 december. Dan zal er een beslissing genomen worden."

Poll: Een goed idee om de transfermarkt vroeger te sluiten?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024