Anderlecht krijgt uitsluitsel over schorsing van Saelemaekers

Anderlecht krijgt uitsluitsel over schorsing van Saelemaekers
Dinsdag 09 oktober 2018 - 22:16   I  

De kelk moest donderdagavond tot op de bodem leeg bij RSC Anderlecht. Paars-wit verloor niet alleen met 0-3 van buur Union, tot overmaat van ramp liep Alexis Saelemaekers in het slot van de wedstrijd ook nog eens tegen rood aan.

Een zichtbaar gefrustreerde Saelemaekers trapte na op Selemani. Dom en onnodig en hij kreeg er dan ook meteen rood voor. Volgens Het Nieuwsblad wacht er het jeugdproduct van Anderlecht nu een zware schorsing.

Wellicht moet Anderlecht zijn flankspeler enkele weken missen. Eerder kreeg Charleroi-speler Jérémy Perbet immers al drie weken schorsing voor een gelijkaardige actie. Saelemaekers krijgt dus wellicht een gelijkaardige schorsing.

Update 01/10 - 21:00

La DH weet dat de straf die Saelemaekers nu boven het hoofd hangt niet mals is. De flankspeler van Anderlecht zou vier wedstrijden geschorst worden. Anderlecht gaat wel niet akkoord met de straf en hoopt op de helft van de voorgestelde vier speeldagen. Alweer een serieuze klap voor Vanhaezebrouck en co.

Update 10:10 - 22:16

Saelemaekers komt uiteindelijk goed weg. De Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beslist om de schorsing te halveren naar twee speeldagen. Als Anderlecht akkoord gaat met deze straf, moet het zijn jeugdproduct enkel tegen Cercle Brugge en KAS Eupen missen.

Poll: Is dit een correcte straf?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024