'Zulte Waregem hoopt Dury aan Belgische topclub te slijten'

'Zulte Waregem hoopt Dury aan Belgische topclub te slijten'
Donderdag 04 oktober 2018 - 07:28   I  

De houdbaarheidsdatum van het huwelijk tussen Zulte Waregem en Francky Dury lijkt bereikt. De ervaren oefenmeester slaagt er dit seizoen maar niet in om zijn ploeg op de rails te krijgen en tot overmaat van ramp ligt hij ook nog eens overhoop met een deel van het bestuur.

Volgens Sport/Voetbalmagazine speelt de Essevee-top met de gedacht om Dury te ontslaan. Eén probleem: de trainer ligt nog tot de zomer van 2023 onder contract in het Regenboogstadion. Dury ontslaan is dan ook allesbehalve een goedkope zaak.

"In de weg van een definitieve breuk ligt één zeer grote hindernis: Dury’s contract tot juni 2023, dat hij in 2013 onder toenmalig CEO Naessens tekende. Dat vroegtijdig beëindigen kost een paar miljoen euro Daarvoor kijkt iedereen nu naar Tony Beeuwsaert, maar die wil dat voorlopig niet ophoesten. Een minnelijke schikking, als Dury zélf de handdoek zou werpen, kan een oplossing zijn", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Topclub

Het weekblad ziet nog een andere optie. "Óf de (concrete) interesse van een topclub. Dan zullen Beeuwsaert en Cordier wél onderhandelen. En is de kans klein dat hun trainer ook dan nog trouw zal zweren aan ‘zijn’ Essevee. Tot zolang zitten beide partijen gevangen in een verstandshuwelijk waar niemand nog gelukkig mee is."

 

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Standard  I  KRC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024