Degryse gelooft niet in Rode Duivel: "Ik heb mijn twijfels bij hem"

Degryse gelooft niet in Rode Duivel:
Woensdag 17 oktober 2018 - 07:15   I  

De Rode Duivels speelden dinsdagavond 1-1 gelijk tegen Nederland. De eerste helft was goed, de tweede veel minder. Achterin liep het niet altijd geweldig, zo zag analist Marc Degryse. Hij uit openlijk zijn twijfels bij Jason Denayer.

"Jason Denayer speelt de laatste tijd bij Lyon op niveau, maar tegen Nederland was het minder", opent Degryse in Het Laatste Nieuws. "Ik weet niet of het te maken heeft met zijn positie links in de driemansdefensie, maar hij was niet altijd scherp genoeg. Dat leidde onder meer tot een gevaarlijke situatie met Memphis waarbij Mignolet - nog ééntje die zijn kans kreeg en dat zoals altijd goed deed - een goeie redding in huis had."

Niet alleen verdedigend, maar ook voetballend stelde Denayer de analist teleur. "Ook in de opbouw liep het niet altijd zoals het hoorde. Zo was er een actie waarbij hij zich helemaal vastliep. De manier waarop dat gebeurde, met zijn loopstijl, doet mij een beetje twijfelen", zegt Degryse.

"Kabasele is beter"

"Kabasele is wat mij betreft een betere voetballer. Het moet allemaal beter bij Denayer, maar daarom is het goed dat hij met Lyon wedstrijden op Champions League-niveau kan spelen. Als hij daar stappen kan zetten, kan hij dat meenemen naar de nationale ploeg."

Poll: Moet Denayer in de ploeg blijven staan bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024